Kulttuurisensitiivinen opinpolku Lapissa

3.4.2019 | Minna Körkkö
Lapin yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan luotsaama Kulttuurisensitiivinen opinpolku Lapissa -hanke on julkaissut toisen koulusiirtymää esittelevän videonsa 25.3.2019. Siinä Jenni Oo Kyaw kertoo omasta opinpolustaan kohti ammattia.

Video tuo hyvin esiin maahanmuuttajataustaisen henkilön onnistuneen opintopolun edellytykset: oman motivaation, hyvän suomen kielen taidon, perheen ja muun lähipiirin tuen sekä koulun tarjoamien resurssien, kuten opinto-ohjauksen ja työelämään tutustumisen merkityksen. Eri koulutusvaihtoehtoja on useita ja uudelleenkouluttautuminen on aina mahdollista. Myös harrastukset voivat ohjata koulutusvalintoja.

Siirtolaisuusinstituutti toimii tiiviissä yhteistyössä hankkeen kanssa ja on mukana tässä koko Suomen nuorisoa koskevan tärkeän nivelvaiheen kehittämisessä. Hankkeen johtaja Merja Paksuniemi ja tutkija Pigga Keskitalo toimivat myös Siirtolaisuusinstituutin verkostotutkijoina.

Video on katsottavissa tästä linkistä.

Hanke on ESR rahoittama, hankkeen projektipäällikkönä toimii KM Minna Körkkö, tutkijoina KT, dosentti Pigga Keskitalo ja FT Partow Izadi, vastuullisena johtajana KT Merja Paksuniemi.

© Siirtolaisuusinstituutti Takaisin ylös